aanpak endometriose

Wat is endometriose?

Endometriose is een chronische ziekte die zich openbaart bij vrouwen in de vruchtbare fase van hun leven. Het is een afwijking waarbij weefsel dat op baarmoederslijmvlies lijkt zich in de buikholte op het buikvlies, eierstokken, eileiders, blaas en/of darmen bevindt. Ook kan endometriose zich in de borstkas bevinden. Het groeit daar en zorgt voor een chronische ontsteking met een scala van klachten.

Vaak gaat endometriose gepaard met een hoge activiteit van het immuunsysteem. Dit kost veel energie waardoor er ook sprake kan zijn van vermoeidheid. Het is dus van belang om het immuunsysteem rustig te krijgen en te houden. Een gezond bioritme is dan erg belangrijk dus vaste tijden opstaan en naar bed. Maar er zijn nog veel meer punten waaraan gewerkt moet worden om de chronische ontstekingen in remissie (rust) te krijgen. Alleen dan ga je hele mooie resultaten bereiken en ga je je weer fit en vitaal voelen!

Wil je weten hoe ik je kan helpen?

Download het gratis E-book: Aanpak endometriose – Project Vitaal

En kom erachter wat je zelf allemaal kunt doen om de endometriose in remissie te brengen zodat je je weer fit en vitaal voelt!

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken maar heb je nog wat vragen? Plan dan hier makkelijk en snel een gratis kennismakingsgesprek via de online afspraken kalender.