
Wil je een keer een ander ontbijt of een heerlijk dessert maar wel verantwoord? Deze crumble is eenvoudig te maken en ook nog eens gluten- en zuivelvrij. Dus voor de mensen met een gluten en/of zuivelallergie is dit een perfect ontbijtje of dessert.
Ingrediënten (voor 2 personen)
1 appel
50 g blauwe bessen
50 g bramen
50 g havermout
20 g amandelmeel
1 theelepel kaneel
2 eetlepels kokosolie, gesmolten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appel en snij in kleine stukjes. Doe de appelstukjes in een ovenschaal en strooi de kaneel eroverheen. Was de bramen en de blauwe bessen voeg deze toe aan de stukjes appel in de ovenschaal. Je kunt ook mini ovenschaaltjes gebruiken zodat je per persoon een eigen schaaltje hebt.
Smelt de kokosolie en meng het met de havermout, het amandelmeel en een snufje kaneel. Kneed alles met je vingers tot het goed gemengd is. Dek het fruit af met een laag van het crumble mengsel.
Tip: Je kunt ook variëren met andere fruitsoorten zoals bijvoorbeeld stukjes peer of frambozen.
Plaats de schaal in de oven voor ongeveer 25 minuten en smullen maar!
Tip: Ook lekker met een schepje kokosyoghurt.