We vinden het nu eenmaal fijn om af en toe iets te eten wat je in plakjes kan snijden en waar je ‘iets’ op kunt smeren. Eigenlijk lijkt het veel meer op een cake maar er zit, behalve de banaan, geen enkele vorm van zoetstof in. Dit ‘brood’ kun je dan ook gerust zondagochtend bij het ontbijt eten ter vervanging van je boterhammen of schaaltje yoghurt! Of als tussendoor of als lunch. Je kunt het bananenbrood trouwens ook invriezen: snij het brood in aparte plakjes en vries ze in folie apart in. Geniet ervan!
Bananenbrood
- 4 rijpe bananen
- 4 grote eieren
- 90 ml kokosolie
- 100 gram arrowroot
- 200 gram amandelmeel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel bakzout (baking soda)
- 100 gram gehakte ongebrande noten
- 75 gram bosbessen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een cakevorm in met wat kokosolie.
- Pel de bananen en pureer het vruchtvlees samen met de eieren en de kokosolie in een keukenmachine of blender (met een vork gaat trouwens ook prima, als de bananen wat rijper zijn!)
- Voeg de arrowroot, amandelmeel, bakzout, kaneel, speculaaskruiden en kaneel toe en maal tot een dik beslag.
- Spatel de noten en bosbessen door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad met een spatel.
- Bak het bananenbrood in 45-50 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat ongeveer 30 minuten afkoel voor je het aansnijdt.