Ik blijf mezelf keer op keer verbazen hoeveel mensen er rondlopen met klachten waarmee ze regulier niet verder komen. Heel veel van mijn cliënten hebben al een heel traject doorlopen bij de huisarts en ziekenhuis maar daar is niks uitgekomen.

Ze komen dan uiteindelijk met hun klachten bij mij terecht en de vraag of ik ze wel kan helpen.

Veel cliënten komen bij mij met klachten als:

* prikkelbare darm syndroom
* slaapproblemen
* maagzuurklachten
* geen energie
* vruchtbaarheidsproblemen
* darmklachten
* PCOS
* endometriose
* menstruatieklachten
* eczeem en andere huidklachten
* onrustig/stemmingswisselingen
* overgangsklachten
* problemen met afvallen
* allerlei vage klachten

Het is vaak een zoektocht naar de hoofdoorzaak van de ontstane klachten. Vaak heeft de ene klacht te maken met de andere klacht. Ergens is er dus een hoofdoorzaak en daar ga ik naar op zoek. Dat is ons startpunt van de aanpak van de klachten.

Hierbij zet ik verschillende middelen in zoals: bloedtest, anamnese, hormonale analyse, intolerantiestest en natuurlijk als gediplomeerde therapeut mijn kennis en ervaring.

Cliënten geven mij ook regelmatig terug dat er eindelijk serieus naar hun klachten wordt geluisterd, doorgevraagd en dat er tijd wordt genomen om goed naar hun verhaal te luisteren. Wat overigens het allerbelangrijkste is, goed luisteren en doorvragen want zonder de hele achtergrond te weten kom je er nooit achter waar mogelijk de hoofdoorzaak ligt.

Supergaaf om dan mijn cliënten stap voor stap te zien verbeteren. Iedere cliënt gaat me aan het hart, ik zie het dan ook als een kadootje als ik weer een cliënt klachtenvrij heb kunnen krijgen.

En nee, ik kan niet iedereen helpen. Er zijn altijd chronische ziektes die niet te genezen zijn maar vaal wel behandelbaar. Op zo’n manier dat het draagzaam wordt, in remissie gaat of dat we kunnen voorkomen dat het erger wordt.

Complementaire zorg is dus een verlengstuk van de reguliere zorg. Het vervangt dus niet de reguliere zorg maar kan het kan elkaar wel supermooi aanvullen! Gelukkig komen er steeds meer cliënten bij mij die uiteindelijk door een huisarts zijn doorgestuurd om de oplossing in de complementaire zorg te zoeken.

Dat is echt de kroon op mijn werk en waarvoor ik voor dit vak heb gekozen!

Loop jij vast met je klachten? Ben je al bij de huisarts of door de medische molen geweest in het ziekenhuis en is er niks uitgekomen? Of wil je weten of er verbetering mogelijk is? Maak dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek zodat we samen kunnen bekijken of ik je kan helpen.