Wist je dat eiwitten niet alleen de bouwstenen van ons lichaam zijn, maar ook een essentiële rol spelen in onze algehele gezondheid?

Het lichaam kan geen eiwitten opslaan, daarom zijn we afhankelijk van onze voeding om voldoende eiwit binnen te krijgen. Krachtige eiwitbronnen zijn vlees (liefst bio), gevogelte (zoals kip), vis, schaal en schelpdieren en (gefermenteerde) soja. Maar ook eieren en noten, zaden, pitten en peulvruchten bevatten eiwitten.

Hier zijn een paar redenen waarom voldoende eiwitten eten zo belangrijk is:

1️⃣ Celopbouw: Eiwitten zijn de bouwstenen van al onze cellen, spieren, huid en zelfs je hersenen! Ze vormen ook de basis van belangrijke hormonen in je lichaam.

2️⃣ Energie en Groei: Eiwitten zijn niet alleen brandstof voor je lichaam, maar ook verantwoordelijk voor groei en herstel. Dus als je wilt groeien, is het tijd om je eiwitinname te verhogen!

3️⃣ Goed in je Vel: De neurotransmitters in je hersenen, die zorgen voor een positieve gemoedstoestand, worden opgebouwd met behulp van eiwitten. Dus eiwitten dragen bij aan jouw welzijn en geluksgevoel.

4️⃣ Leverhelden: Eiwitten met zwavel helpen bij de ontgifting van je lever, waardoor deze belangrijke fabriek van je lichaam optimaal kan functioneren. Een gezonde lever is van levensbelang!

5️⃣ Haar en Huid: Eiwitten dragen bij aan gezond haar, huid en nagels. Dus als je wilt stralen, zorg dan goed voor je eiwitinname.

6️⃣ Immuunsysteem: Eiwitten spelen een rol bij de productie van antilichamen, wat je immuunsysteem versterkt en helpt je te beschermen tegen ziektes.

7️⃣ Gewichtsbeheersing: Het kan helpen bij gewichtsverlies of -behoud, omdat het de stofwisseling stimuleert en spiermassa behoudt. Tevens zorgen eiwitten voor een verzadigd gevoel en houdt het je bloedsuikerspiegel stabiel!

8️⃣ Laten we samen de kracht van eiwitten omarmen en ervoor zorgen dat we goed voor ons lichaam zorgen.

Onthoud: eiwitten zijn de sleutel tot een gezondere, energiekere versie van jezelf!

Wil je gaan starten met aanpak levensstijl maar weet je niet hoe? Maak dan een afspraak via mijn contactpagina of mail of bel me. Mijn gegevens: www.projectvitaal.nl/contact