Kikkererwten is de perfecte peulvrucht voor het maken van gezonde borrelnootjes! Even marineren met kruiden, roosteren in de oven en klaar is je gezonde snack of tussendoortje! Wist je dat kikkererwten bomvol goede voedingstoffen zitten? Het zijn echte eiwitbommetjes, zitten vol vezels en ze bevatten ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid B-vitamines, ijzer en zink.

Spicy geroosterde kikkererwten

benodigdheden:
– potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
– 1 theelepel paprikapoeder
– snuf zeezout
– 1 theelepel olijfolie (hoeft niet mag wel. Dus je kunt het ook zonder olijfolie maken, nog gezonder!)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de kikkererwten uitlekken. Indien je kikkererwten uit blik gebruikt: spoel ze om en laat ze goed uitlekken. Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden, spreid het vervolgens uit over het bakpapier in een ovenschaal. Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan.

Wil je pittige kikkererwten? Voeg dan een heel klein beetje chilipoeder toe. Let op: echt een heel klein beetje want het is al snel te pittig!

Zoet geroosterde kikkererwten

benodigdheden:
potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
2 theelepels kaneel
snuf nootmuskaat
1 theelepel olijfolie (hoeft niet mag wel. Dus je kunt het ook zonder olijfolie maken, nog gezonder!)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de kikkererwten uitlekken. Indien je kikkererwten uit blik gebruikt: spoel ze om en laat ze goed uitlekken. Spreid de kikkererwten uit over bakpapier in een ovenschaal en zet dit 30 minuten in de oven. Maak ondertussen een mengsel van de kaneel, nootmuskaat en olie. Na 30 minuten haal je de kikkererwten uit de oven en roer je het mengsel erdoor, dit zet je nog 10 minuten in de oven.

TIP: Je kunt natuurlijk met de kruiden eindeloos variëren. Denk dan aan kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, een kruidenmix of een andere lekker kruid. Keus genoeg dus!

Je hoeft het bakje niet in 1 dag op te eten. Als je de geroosterde kikkererwten bewaard in een afgesloten bakje of pot, blijven ze nog zeker 4 dagen lekker. Een perfecte snack om mee te nemen buiten de deur of naar een verjaardag waarvan je weet dat je daar niks gezonds kunt scoren!