Voor een optimale weerstand is het belangrijk om bestand te zijn tegen virussen en bacteriën en om goed gewapend te zijn om infecties te voorkomen. Een optimale weerstand is dus essentieel. Naast een gezonde leefstijl met voldoende beweging, gezonde voeding, goed werkende darmen en een goede nachtrust kun je je lichaam en geest ook ondersteunen met aanvullende orthomoleculaire supplementen met een optimale biologische beschikbaarheid die goed opneembaar zijn in de juiste vorm en juiste dosering.

Het immuunsysteem beschermt ons lichaam tegen invloeden van buitenaf. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je een goede weerstand en gezondheid hebt. Met ImmuDefence all-in-one-formule heb je een heel mooi pallet aan vitamines en mineralen die samenwerken en bijdragen aan een goede weerstand!

Wat doe jij voor je weerstand?

Één ImmuDefense capsule per dag draagt al bij tot en goede werking van het immuunsysteem!

Wat zit er in ImmuDefense en wat doen al deze vitaminen en mineralen voor je lichaam? Hieronder alle nutriënten uitgelegd.

Vitamine C
Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam wat zorgt voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Het helpt de bloedvaten gezond en elastisch te houden en het is nodig voor het helen van wonden en voor het herstellen en onderhoud van botten en tanden. Maar het zorgt ook voor een goede opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Wist je trouwens dat mentale en lichamelijke stress ook vitamine C vreet?

Vitamine D
Vitamine D remt ontstekingen, draagt bij aan het verhogen van serotoninegehalte (wordt vaak in verband gebracht met depressie = lage serotoninegehaltes) en speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, oftewel de weerstand. Het helpt ook bij het voorkomen van insuline resistentie en diabetes type II. Maar het draagt, samen met calcium, ook bij aan sterke botten.

Zink
Zink speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem, wondgenezing, schildklierfunctie, spieropbouw en insulinewerking. Het draagt ook bij aan de vruchtbaarheid en gezonde botten, haar en huid, en een goed geheugen. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink in combinatie met vitamine C vermindert de duur van een gewone verkoudheid. Sommige mensen met een depressie hebben en te laag zinkgehalte in het bloed.

Selenium
Selenium, ook bekend als seleen, is een krachtige antioxidant die oxidatieve stress bestrijdt en bijdraagt aan de bescherming tegen schade door oxidatieve stress. Selenium ondersteunt de hartgezondheid. Het is ook nodig bij de produktie van het schildklierhormoon. Tevens speelt het een belangrijke rol bij een goedwerkend immuunsysteem. Het kan ook astma patiënten ondersteunen door het remmen van ontstekingen.

Quercetine
Quercetine is ook al zo’n krachtige antioxidant die veel goeds doet voor de gezondheid. Het heeft ontstekingswerende eigenschappen, het vermogen om allergische reacties te verminderen, bloeddruk te verlagen, de lever beschermen tegen toxines, cholesterolverlagend en versterk de eigenschappen van vitamine C!

Beta-glucanen
Bèta-glucanen heeft een ontstekingsremmend effect, kan meehelpen bij het verlagen van de bloedglucosewaardes alsmede het verlagen van het cholesterolgehalte.

Groene thee extract
De lijst van de gezondheidseffecten van groene thee is lang. Het is oa een zeer krachtige antioxidant en vrije radicalenvanger, bevordert een gezonde darmflora, vermindert psychische en lichamelijke stress, biedt bescherming tegen hart- en vaatproblemen en zorgt voor een gezonde weerstand.

ImmuDefense Metagenics is bij Project Vitaal te koop.