Hormonen, je kunt ze niet zien maar ze zijn wel vaak de reden van lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld:

* Vermoeidheid
* Menstruatieproblemen (pijnlijk, teveel, onregelmatig)
* PMS
* Slaapproblemen
* PCOS
* Vruchtbaarheidsproblemen
* Hoofdpijn/migraine
* Overgewicht
* Moeilijk kunnen afvallen
* Pijnlijke borsten
* Maag- en/of darmproblemen
* Minder zin in seks
* Stemmingswisselingen/onrust/hartkloppingen
* Burn-out

Veel vrouwen van 35 jaar en ouder krijgen te maken met hormonale schommelingen die de oorzaak zijn van gezondheidsklachten, zowel lichamelijk als mentaal. En het rijtje klachten is echt enorm lang.

Huisartsen wimpelen het vaak af onder het mom: het hoort bij je leeftijd, het zijn overgangsverschijnselen tot depressie. In plaats van uit te zoeken wat de hoofdoorzaak is wordt er aan symptoombestrijding gedaan door het voorschrijven van bijv anticonceptie, antidepressiva of slaapmedicatie!

Deze ‘pleisters’ zijn mega belastend voor je lichaam, terwijl de oorzaak niet wordt aangepakt. Je onderdrukt juist de hoofdoorzaak.

Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je nog verder uit balans raakt en er nog meer klachten ontstaan. Juist door nu heel goed naar je lichaam te luisteren en te geven wat het nodig heeft, zorg je ervoor dat je (straks) soepel door de overgang gaat.

Anticonceptie, medicatie, een ongezonde levensstijl en/of voedingspatroon kunnen ervoor zorgen dat er tekorten ontstaan aan vitaminen en mineralen of een hormonale disbalans. Je lichaam is echt super geniaal: het zal er namelijk alles aan doen om jou door te laten gaan.

Ook al ervaart het tekorten; je kan toch door. Dit omdat bepaalde lichaamsfuncties minder goed gaan werken. Denk aan een traagwerkende schildklier en de maandelijkse cyclus die slechter kan gaan verlopen.

Hierdoor kunnen er (vage) lichamelijke klachten insluipen die mogelijk steeds groter en erger worden. Wist je dat veel mensen denken dat ze gezond eten maar dat ze juist dingen eten die hun lichaam niet goed verdraagt? Hierdoor kunnen er allerlei klachten ontstaan die niet nodig zijn. Door samen met een orthomoleculair therapeut je voedingspatroon door te nemen en een hormonale analyse te doen kom je erachter wat er bij jou verstoord is en of je dingen eet die je minder goed verdraagt. Want een bakje kwark of tarweboterham is voor veel mensen niet goed omdat ze het niet goed verdragen. Dit kan dus al een oorzaak zijn van je klachten.

Loop er niet mee door, neem geen genoegen met symptoombestrijding door medicatie of anticonceptie te nemen maar ga aan de slag met je gezondheid en pak die hormonale disbalans aan op een natuurlijke manier! Kom erachter wat er in jouw lichaam wordt getriggerd, wat je niet goed verdraagt, of er sprake is van een hormonale disbalans en/of er een vitaminen en mineralen tekort is.

Loop er niet mee door maar ga aan de slag met je gezondheid en pak die hormonale disbalans aan!

Wil je weten hoe of wat er bij jou verstoord is? Maak een afspraak voor een gratis telefonische kennismaking en kom er achter wat ik voor jou kan betekenen.