De eerste zeven jaar van je leven zijn bepalend voor de rest van jouw leven. Bepaalde overtuigingen en patronen worden dan gevormd en overgedragen van generatie op generatie. Dus als jij verandering wilt zul je daarnaar moeten kijken. Met mildheid en compassie.

Door systemisch werk (o.a. familie opstellingen) ga je samen met een therapeut op onderzoek uit om te ontdekken welke patronen er spelen.

Je omgeving heeft een grote invloed op hoe je ontwikkelt. Veel van onze patronen worden onbewust doorgegeven in het familiesysteem. Met een familieopstelling worden dynamieken die spelen zichtbaar. Door de inzichten en ervaringen in een opstelling kun je meer op je eigen plek gaan staan zodat je vooral trouw bent aan jezelf.

Langdurige /terugkerende spanning en stress hebben vaak een dieperliggende oorzaak. Je onderbewuste bepaalt namelijk voor 95% van je beslissingen en gedrag. Op wilskracht kunnen we enorm veel bereiken, maar als je jouw dieperliggende overtuigingen, beweegredenen en angsten niet aankijkt of meeneemt komt er een moment waarop je vastloopt, een burn-out kunt krijgen of vastloopt in het leven. Er is dan sprake van een innerlijk conflict waardoor je uit balans bent geraakt. Als we hier niet naar luisteren en mee aan de slag gaan dan zal jouw systeem niks anders meer kunnen dan nog duidelijkere signalen af te gaan geven. Je moet dan denken aan vermoeidheid, overprikkeling, angsten, frustratie, in je ‘hoofd wonen’ en er niet echt meer bij zijn met je hoofd.

Wat ga je doen tijdens een (familie) opstelling? Je gaat luisteren naar je onbewuste behoeftes, die worden zichtbaar in het open veld. Alleen dat wat zichtbaar wil worden zal zich openbaren. Daarna zul je een gevoel van rust gaan ervaren, je ware ik weer terugvinden, weer in contact komen met jezelf. Met dit zelfvertrouwen ga je je eigen koers weer varen!

Alle antwoorden die je zoekt, liggen al in jezelf

Wil je ook een keer een opstelling ervaren? Maak dan een afspraak via mijn contactpagina of mail of bel me. Mijn gegevens: www.projectvitaal.nl/contact