Regelmatig treffen wij heerlijke recepten aan op de site van Leen Pairon. Leen werkt samen met Ralph Moorman, waar ik -net als haar- mijn opleiding heb gevolgd. Zoals ook dit lekkere gerecht, snack, tussendoor (maakt eigenlijk niet uit wanneer en waarbij je het wil eten): falafel.

Ingrediënten

Bereiding

Als je gekookte kikkererwten uit pot gebruikt, spoel ze dan eerst goed af tot het water helder is. Gebruik je droge kikkererwten, hou er dan rekening mee dat die wel even moeten koken. De correcte bereidingstijd vind je op de verpakking. Doe de kikkererwten in de keukenrobot of blender en meng tot een gladde massa. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe om de massa iets minder droog te maken zodat het makkelijker mengt.
Doe de kikkererwtenpasta in een grote kom, voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed. Voeg de tahinpasta toe. Hierna ook de verse peterselie en de knoflook toevoegen. Neem telkens 1 eetlepel van het mengsel en maak er met je handen een falafel van. Verhit een eetlepel kokosolie in een pan en bak ze aan elke kant ongeveer 2 minuten aan. Je kan ze makkelijk van tevoren maken en dan hoef je ze ’s avonds enkel nog maar even aan te bakken. Een deel kun je evt ook ongebakken in de diepvries bewaren voor een volgende maaltijd. Je kan ze ook ongeveer 20 minuten in de oven bakken op 200°C.