Energetisch Morfologische Bloedanalyse

APK Healthscan voor je lichaam & geest!

EMB BLOEDTEST  |  METEN = WETEN

Ben jij benieuwd naar wat je lichaam jou te vertellen heeft? Heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt zoals vitamines en mineralen? Of loop je al een tijdje met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Ben je erg moe en futloos, hormonaal uit balans, slaap je slecht, val je maar niet af, spelen er vruchtbaarheidsproblemen, heb je last van je darmen of andere lichamelijke ongemakken?

In mijn praktijk bied ik een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen!

BEGELEIDING OOK OP AFSTAND (ONLINE) MOGELIJK! 

Het is ook mogelijk dat ik de bloedtest naar je opstuur zodat je zelf het bloed kunt afnemen. Het contact verloopt dan via Zoom, Skype of telefoon. Wat jij het fijnste vindt! Dus wil je of kun je niet naar de praktijk komen dan kunnen we het volledige traject op afstand uitvoeren.

Energetische Morfologische Bloedtest (EMB)

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden!

Met een paar druppels bloed uit je vinger krijg je uitgebreide informatie over de conditie van je lichaam. Zo kunnen er signalen naar voren komen van een eventuele vitaminen- en mineralentekort, voedselsensitiviteiten en of er zich parasieten, schimmels en/of bacteriën in je darm bevinden. Daarnaast wordt ook gemeten of er sprake is van een toxische belasting, een hormonale disbalans, of je stresswaarden te hoog zijn en nog veel meer.

Je ziet wel dat je op een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek belastingen én energetische belastingen kunt  aantonen. Een EMB bloedtest geeft echt enorm veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam.

Er wordt op drie verschillende manieren getest. Hematologie (wat de dokter ook doet), levend bloedanalyse (onder de microscoop) en op energetisch niveau aan de hand van trillingen (net als bij bioresonantie).

Een team van experts van het lab analyseert het bloed op microscopisch en energetisch niveau. De uitslag van het lab combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies, zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

Een EMB bloedtest is een aanvulling op complementaire zorg en vervangt nooit reguliere zorg of een regulier bloedonderzoek. Heb je klachten waarmee je nog niet bij de huisarts bent geweest, ga dan altijd eerst naar de huisarts.

De adviezen die worden gegeven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld voor vitamine B12 kan er een regulier normale waarde zijn, terwijl deze EMB test een deficiëntie aangeeft. EMB test doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de client. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging of verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoeken en adviezen naar aanleiding van de EMB bloedtest vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Is het volgende voor jou herkenbaar:

 • Je hebt al een tijdje last van (vage) klachten.

 • Je bent vermoeidheid en futloos.

 • Je weet niet welke voedingssupplementen je het beste kunt nemen.

 • Je hebt al diverse onderzoeken gehad in de reguliere gezondheidszorg maar ze kunnen niets vinden.

 • Je hebt geen klachten maar je wilt graag een APK voor je lichaam.

Bij de huisarts kan via een regulier bloedonderzoek worden vastgesteld of er sprake is van infecties, bloedarmoede, auto-immuunziekten en schildklierafwijkingen. Maar er kan nog veel meer belangrijke informatie uit het bloed gehaald worden. Bijvoorbeeld energetische belastingen maar ook preklinische belastingen (voor de ziekte merkbaar is).

Een EMB-bloedtest is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik (capillair) een klein beetje bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht. Bij dit onderzoek wordt met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed. Daarbij wordt ook de achtergrond van de patiënt meegenomen in het verhaal. Deze testmethode geeft een uitslag waarbij de bloedwaarden van rode en witte bloedcellen maar ook trombocyten (hematologisch bloedonderzoek) worden weergegeven. Verder geeft de testmethode inzicht in optimale waardes qua vitaminen en mineralen en eventuele absolute tekorten. Hierdoor kan er extra informatie aan het licht komen die ontzettend waardevol kunnen zijn.

Kortom, na het EMB bloedonderzoek heb je antwoorden op je vragen als:

Kan ik wel tegen brood?
Hoe verdraag ik zuivel?
Waarom val ik niet af?
Wat doen gluten met mij?
Moet ik magnesium bijslikken, zo ja welke?
Heb ik een vitamine B12 tekort?
Waarom slaap ik zo slecht?
Waar komt de moeheid vandaan?
Waarom ben zo onrustig?
Hoe is mijn hormonale huishouding?
Hoe kan ik mijn vruchtbaarheid verbeteren?

Zeer waardevolle informatie om serieuze gezondheidsproblemen voor te zijn. En met een paar gerichte stappen geef je jezelf direct een extra boost in energie.

HEB JIJ EEN VITAMINE TEKORT?  |  DOE EEN APK VOOR JE LICHAAM!

Wat maakt een EMB test zo uniek?

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. Een EMB bloedtest geeft zeer veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van het lichaam. Het bloedonderzoek is erop gericht om uit te vinden wat er allemaal in leef- en eetpatroon verbetert kan worden.

Er wordt op drie verschillende manieren getest. Hematologie, reguliere waardes (wat de dokter ook doet), levend bloedanalyse (onder de microscoop) en op energetisch niveau aan de hand van trillingen (net als bij bioresonantie).

PLAN VRIJBLIJVEND EEN BELAFSPRAAK

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE EMB TEST

Het geeft je inzicht in mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen en waar mogelijk klachten vandaan komen en hoe deze snel en effectief op te lossen. Heb je geen klachten? Dan kun je 1x per jaar een EMB bloedtest laten doen als algehele gezondheidscheck. Want meten = weten. Zie het als een jaarlijkse APK voor je lichaam!

Met een eenvoudige prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er weinig van! Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd. Binnen 14 dagen is de uitslag bekend. Op basis van deze uitslag ontvang je een uitgebreid advies en bijpassend voedings- en suppletie advies.

Veel cliënten hebben verschillende (vage) klachten en weten niet waar het vandaan komt. Denk aan een opgeblazen buik, PMS, huidklachten, overgangsklachten, burn-out, eetbuien, problemen met afvallen, mentale problemen, darmklachten, slaapproblemen en vermoeidheid. Of ze willen graag met voedingssupplementen gaan starten maar hebben geen flauw idee waar ze mee ze moeten gaan starten of waar ze een tekort aan hebben. Ze zijn dus op zoek naar een algehele gezondheidscheck. Een EMB test biedt dan de antwoorden op al je vragen. Je krijgt specifiek inzicht en kunt doelgericht aan de slag met je gezondheid.

Er zijn ook cliënten die denken dat ze alles goed doen want ze eten gezond eten en hebben een normale stoelgang. Maar het probleem zit vaak niet in wat je eet maar in hoe je lichaam het opneemt en kan verwerken. Als je dus voeding eet waar je niet goed tegen kunt zijn je darmen constant geïrriteerd. Als je hiervan geen klachten ondervindt, in de vorm van obstipatie of diarree, dan sta je hier niet bij stil. Maar juist door de irritaties in de darmen ontstaan er kleine ontstekingen en ook verstoringen in de opname van je voedingsstoffen. Je kunt dan nog zo gezond eten, het heeft alleen niet het gewenste effect. We noemen dat ook wel ‘dure poep’ want omdat je het niet goed opneemt en verteert poep je het er gewoon weer uit. Kortom als je geen gezonde darmen en een goede opname van voedingstoffen hebt, krijg je uiteindelijk allerlei (vage) klachten. Vaak sluipen deze klachten in de loop der jaren erin waardoor het je soms niet meteen opvalt. Daarom is een EMB test belangrijk omdat je dan meteen de oorzaak aan kunt pakken.

De EMB test voor iedereen die nieuwsgierig is en geïnteresseerd is in de status van zijn of haar gezondheid. Het geeft enorm veel inzichten en er komt bij iedereen iets uit waar je mee aan de slag kunt. Er is altijd wel iets aan zijn of haar gezondheid te verbeteren.

De test is voor iedereen zinvol. Maar ik raad je specifiek aan een test te doen als je één of meerdere klachten hebt:

 • Altijd moe bent en weinig energie ervaart terwijl je gezond eet.

 • Moeite hebt met afvallen terwijl je overgewicht hebt en gezond eet.

 • Een emotie-eter bent en veel last hebt van eetbuien.
 • Lange tijd een ongezonde leefstijl hebt gehad en overgewicht hebt.

 • Veel stress ervaart

 • Een burn-out hebt of hebt gehad

 • Als je je gespannen voelt of overspannen bent.

 • Veel aangekomen bent in korte tijd.

 • Moeite hebt met aankomen.

 • Slecht slaapt.

 • Veel last hebt van overgang gerelateerde klachten.

 • Veel last hebt van PMS of menstruatie gerelateerde klachten.

 • Moeite hebt met zwanger raken.

 • Vaak een opgeblazen gevoel ervaart.

 • Darmproblemen hebt.

 • Een moeizame stoelgang hebt.

 • Overgangsklachten hebt.

Met de EMB bloedtest kunnen de volgende verstoringen aangetoond worden:

 • Vrije radicaal belasting
 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
 • Adrenale status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
 • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
 • B12-status
 • Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vitamine A, etc.)
 • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.)
 • Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)
 • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
 • Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)
 • Bacteriële belasting
 • Geopatische stress (stress van WIFI, zendmasten, etc.)
 • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Tevens worden de volgende reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Wellicht duiden de uitslagen erop dat je darmflora uit balans is, dat je stresswaarden te hoog zijn, of dat je insulineresistentie aan het ontwikkelen bent.

Zeer waardevolle informatie om serieuze gezondheidsproblemen voor te zijn.

 • De test geeft snel en veel informatie omtrent de status van jouw gezondheid en aanwezige gezondheidsproblemen.
 • De behandeling is vaak efficiënter en korter.
 • De test voorziet in een leefstijladvies, een voedingsadvies en een suppletieadvies.
 • De test is veel goedkoper dan normaal via laboratoriumonderzoek zou moeten worden betaald.

De EMB bloedtest is onderdeel van het coachingstraject waarbij ik je intensief begeleid om van je klachten af te komen. Tijdens het consult bespreken we of je naar aanleiding van de uitkomst van de test behoefte hebt aan extra begeleiding d.m.v. het traject.

De EMB bloedtest bevat een anamnese, korte kennismakingsafspraak waarbij ook het bloed zal worden afgenomen en daarna een vervolgconsult waarin we het advies uitgebreid bespreken. Prijzen vind je op de ’tarieven’ pagina.

De kosten bedragen de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de afname tijd, de analysetijd in het lab, maken van een uitgebreid verslag en persoonlijk advies naar aanleiding van de uitslag van de test en de ingevulde anamnese die in het persoonlijk advies ook wordt meegenomen en het vervolg consult waarin alles uitgebreid wordt uitgelegd en er tijd is voor vragen.

Het hele universum hangt aan elkaar door trillingen of frequenties. Dit betekent dat iedere stof, ieder lichaam en alle onderdelen daarvan een eigen specifieke frequentie of frequentiebereik hebben. Als duidelijk is welk onderdeel welke frequentie of frequentiebereik uitstraalt, kun je dit zichtbaar maken, met behulp van verschillende apparatuur.

De Energetisch Morfologische Bloedtest bestaat uit het analyseren en meten van reguliere waarden (met wat relevante toevoegingen) en van energetische waarden.

De adviezen die worden gegeven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld voor vitamine B12 kan er een regulier normale waarde zijn, terwijl deze EMB test een deficiëntie aangeeft. EMB test doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de client. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging of verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoeken en adviezen naar aanleiding van de EMB bloedtest vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Het afnemen van een EMB bloedtest gaat heel eenvoudig in zijn werk. Met een vingerprikje waarvan ik een paar druppels bloed nodig heb. Ik heb niet veel bloed nodig, de afname is dus binnen korte tijd gedaan en is vrijwel pijnloos.

Vervolgens stuur ik het bloed op naar het laboratorium (EMB B.V.) waar ik mee samenwerk. Een deskundig team van het laboratorium analyseert je bloed en bekijkt de resultaten, waardoor je ook informatie krijgt over de patronen die zij in jouw waardes zien.

De uitslag van het laboratorium combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies (leefstijl-, voeding- en suppletie advies), zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

In het tweede gesprek bespreken we het persoonlijke advies. Meestal is dit zo’n 3 weken na het intakegesprek.

De EMB bloedtest is onderdeel van het coachingstraject waarbij ik je intensief begeleid om van je klachten af te komen. Tijdens het adviesgesprek bespreken we of je naar aanleiding van de uitkomst van de test behoefte hebt aan extra begeleiding d.m.v. het traject.

Het doel van de EMB bloedtest is het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.