OVER PROJECT VITAAL

Wie zit er achter Project Vitaal?

Ik ben Kiona Weetink, gediplomeerd orthomoleculair therapeut, hormooncoach,diëtist en de drijvende kracht achter Project Vitaal. De afgelopen jaren heb ik al honderden mensen mogen begeleiden naar een vitaler, energieker, gezonder en gelukkiger leven. Ik geloof in een holistische aanpak, waarbij het fysieke en mentale aspect altijd invloed hebben op elkaar en samenwerken. Door mijn resultaatgerichte, directe en no-nonsense mentaliteit weet ik precies hoe ik tot de kern kan doordringen, ben ik de bekende ‘stok achter de deur’ en weet ik op enthousiaste en soms wat strenge manier samen met de cliënt te komen tot het punt waar we samen willen komen. En dat is echt een kick, samen met de cliënt te werken naar uiteindelijk een gezond en vitaal leven.

Opleiding en ervaring

Ik heb al meer dan 15 jaar ondernemerservaring met een online webshop en een internationaal groothandelsbedrijf met een eigen label. Daarnaast heb ik voor veel bedrijven als Sales-professional commerciële successen behaald. De afgelopen jaren heb ik mezelf verder gespecialiseerd als hormooncoach, orthomoleculair deskundige en vitaliteitscoach. Opleidingen op HBO-niveau en behaalde diploma’s maar ook diverse jaarlijkse cursussen, vakbladen en medische boeken hebben mijn kennis verder aangescherpt. Ik ben dan ook ‘verslaafd’ geworden (positieve verslaving dat wel!) om ieder jaar weer nieuwe opleidingen en cursussen te volgen om mezelf te blijven uitdagen en mijn kennisniveau nog verder te verbreden.

Opleidingen en cursussen:

Medische Basiskennis – Con Amore
Hormoonfactor trainer – Ralph Moorman
Orthomoleculair Adviseur gevorderd – SOHF
Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) – SOHF
Intermittent Fasting – SOHF
Vitakruid assortiment A/Z – Vitakruid
Summerschool: Herstel na COVID-19

Mijn geheel eigen moderne visie op voeding, beweging, ontspanning en mindset heb ik mezelf verder ontwikkeld door de vele ervaringen die ik heb opgedaan als:

 • Rechterhand van Sonja Bakker; vele klanten succesvol geholpen met afvallen, een online afvalprogramma opgezet en samen met Sonja meerdere boeken uitgebracht;
 • Samenwerking met Floris Wouterson, slaapexpert auteur van de bestseller “Superslapen”;
 • The Bootclub, waarbij ze diverse Coaching op Leefstijl (“CooL”) trajecten voor Gemeente Amsterdam mede heeft georganiseerd;
 • Business coach bij All Body Den Bosch; gewichtsafname, figuurcorrectie en huidverbetering.
 • En natuurlijk nu al sinds enige tijd (en voor 100%) Project Vitaal!

AANGESLOTEN BIJ

Wat is dat nou eigenlijk, orthomoleculaire geneeskunde?

Het woord ‘orthomoleculair’ staat voor: ‘othos’ en betekent juist of gezond en ‘moleculair’ betekent moleculen. Met orthomoleculaire therapie bevorderen we het zelfgenezend vermogen van het lichaam door de juiste voedingsstoffen aan te bieden die het nodig heeft om te kunnen herstellen zodat je weer gezond en vitaal wordt.

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich met voeding bezig, en dan vooral in relatie tot verstoringen in het lichaam. Dan hebben we het dus niet over de ‘schijf van vijf’! Als iemand bijvoorbeeld flinke darm- en/of maagklachten heeft dan heeft dat vrijwel altijd ook met voeding te maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde voeding eet die je niet goed verdraagt of slecht verteert. Dit geldt ook voor huidklachten, opgeblazen gevoel, PCOS, endometriose, ziekte van Crohn, PDS, vermoeidheid, artrose, reuma, slapeloosheid, PMS en andere aandoeningen.

Het uitgangspunt is dat het lichaam allerlei voedingsstoffen (in bepaalde verhoudingen) nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. En voeding die bij jou past, dus die je goed verdraagt. Een ziekte zal sneller genezen als we de optimale niveaus van natuurlijke stoffen zoals vitaminen, mineralen, spoorelementen en eventueel kruiden aan het lichaam aanbieden. Uiteraard gecombineerd met een leefstijl- en voedingsadvies om zo ook eventuele hormonale disbalansen op te heffen.

Dit alles valt onder complementaire geneeskunde wat betekent dat het een aanvulling is op de reguliere zorg. Het vervangt dus niet de reguliere zorg maar is een verlengstuk kan een mooie ondersteuning zijn. Orthomoleculaire geneeskunde speelt ook een belangrijke rol bij preventie want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Weerstand verhogen is zo’n mooi voorbeeld waar je orthomoleculair heel veel mee kunt!

Hoe doe ik dat?
Als natuurgeneeskundig therapeut duik ik samen met jou in je klachten en komen vragen aanbod als: hoe ziet je voedingspatroon eruit, hoe vaak beweeg je, hoe zit het met je nachtrust, stresslevels en hoe ziet je sociaal leven eruit. Door het invullen van een uitgebreide anamnese en hormonale analyse kan ik snel to the point komen en een plan van aanpak opstellen waarmee je aan de slag kunt. En natuurlijk sta ik aan de zijlijn om je te ondersteunen en te begeleiden. Door op een natuurlijke manier jouw klachten en eventuele ziekten en aandoeningen aan te vliegen kunnen we snel grote successen boeken.

Vaak maak ik gebruik van orthomoleculair gedoseerde supplementen om de tekorten snel aan te vullen en er zo voor te zorgen dat je lichaam snel in hormonale balans terugkomt en klachten snel verbeteren.

Heb je klachten als:

 • opgeblazen gevoel
 • wisselende ontlasting
 • vermoeidheid
 • geen energie of energiedips
 • slecht slapen
 • diabetes II
 • wisselende stemmingen
 • PCOS
 • moeite met in verwachting raken
 • vaak ziek
 • gewichtsproblemen
 • menstruatieproblemen
 • huidproblemen
 • allergieën
 • fibromyalgie
 • (vage) klachten

Of heb je al veel reguliere onderzoeken gehad maar zonder resultaat?

Maak dan gebruik van een gratis telefonisch kennismakingsgesprek zodat we samen kunnen bekijken of ik je kan helpen bij het verbeteren van je klachten!

Samenwerkingen
Alleen met samenwerkingen bereik je het meest! Daarom heb ik diverse samenwerkingen met bedrijven, coaches, therapeuten en leveranciers. Vitakruid, Vitals, Bonusan en Metagenics zijn fabrikanten van hoogwaardige orthomoleculaire voedingssupplementen waar ik bijvoorbeeld mee samenwerk. Bij EMB BV koop ik de EMB bloedtesten in die in hun laboratorium worden verwerkt verwerkt.

Dan heb ik ook een fijne samenwerking met Ralph Moorman die de hormoonfactor heeft bedacht. Een methode die ik dagelijks inzet om de hormonale disbalans te herstellen door de inzet van de juiste voeding waar je hormonen blij van worden.

Maar ook met Jasper Alblas heb ik een hele fijne samenwerking. Hij is een kei op het gebied van afvallen en heeft hele mooie boeken en programma’s die je helpen om kilo’s kwijt te raken. Ik sta volledig achter zijn visie: puur en eerlijk, gezond eten dat ook nog eens lekker is en je valt natuurlijk ook af!

Ik ben aangesloten bij Jasperalblas.nl en werk er niet alleen als orthomoleculair diëtist, maar ik voer tevens de EMB bloedtest uit.

Hoe begeleid ik mijn cliënten?

Je kunt op verschillende manieren door mij begeleid worden. Sommigen hebben maar een korte begeleiding nodig en anderen weer wat langer. Of je wilt alleen weten welke supplementen je het beste kunt nemen. Dan volstaat een EMB bloedtest waarbij je een uitgebreid verslag krijgt met een advies. Hieronder leg ik de verschillende manieren uit waaruit je kunt kiezen.

Oriënterend kennismakingsgesprek (15 – 30 minuten, gratis en vrijblijvend)
Tijdens een oriënterend gesprek maken we met elkaar kennis, nemen we kort door wat je klachten zijn, je hulpvraag en je verwachtingen van de behandeling en de resultaten.

Van mijn kant informeer ik je over wat ik voor je zou kunnen betekenen hierin en geef je een realistisch beeld over welke resultaten er haalbaar kunnen zijn met mijn begeleiding. Het is dan aan jou of je graag door mij begeleid wilt worden. Gaan we samen een traject aan dan bespreken we in welke vorm je dit graag zou willen doen, er is namelijk heel veel mogelijk.

Hieronder het stappenplan na het oriënterend gesprek:

Hoe wil jij begeleid worden?

Eerste (intake) consult
Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je van mij een aantal uitgebreide vragenlijsten via de mail. De vragen gaan over je medische historie en je huidige klachten. De ingevulde vragenlijsten stuur je uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan je afspraak voor je eerste consult naar me toe, zodat ik ze alvast door kan nemen. Tijdens het eerste consult bespreken we de vragenlijsten, kijken we naar je voeding en nemen we de medische geschiedenis door om erachter te komen waar mogelijk de klachten begonnen zijn. Zo krijgen we samen een indruk van de fysieke en geestelijke belasting.

Samen formuleren we de hulpvraag en een realistische doelstelling.

Aansluitend op het eerste consult ga ik verder aan de slag met het grondig analyseren van je medische historie en je huidige klachten; ik onderzoek waar de oorzaak van je klachten kan liggen, wat je klachten zou kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen en in welke richting je je moet gaan om tot verbetering en/of herstel te komen. Hieruit volgt een plan van aanpak die ik je vervolgens per mail opstuur. Het verslag bespreken we in het kort tijdens een vervolgafspraak. Dit kan zowel online, telefonisch of bij mij in de praktijk. Er zijn dan twee opties mogelijk: Of je gaat zelf zelfstandig van start met jouw persoonlijk plan van aanpak óf je gaat met mij aan de slag. Dit kan op diverse mogelijkheden. Deze worden hieronder besproken.

Na het eerste consult heb je een goed beeld van de mogelijke oorzaken van je klachten en van wat je globaal zou kunnen doen om tot verbetering en/of herstel te komen.

Behandelplan en begeleiding
Besluit je om samen met mij de uitdaging aan te gaan en jezelf te gaan resetten en te werken naar een fittere, vitalere en gezondere lifestyle dan stel ik een persoonlijk uitgebreid behandelplan voor je op. Dit bestaat uit een voedings- leefstijl-, mindset en beweegadvies. Wanneer er sprake is van voedingsstoffen tekorten, adviseer ik voedingssupplementen om de tekorten aan te vullen. Het kan ook zo zijn dat er nog nadere onderzoeken gedaan moeten worden om een nog duidelijker beeld te krijgen waarmee ik nog gerichtere adviezen kan geven. Dit kan een EMB bloedonderzoek en/of een voedselintolerantie test zijn bijvoorbeeld.

Wat is de toegevoegde waarde van een persoonlijk uitgebreid behandelplan?
Dit heeft als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. De kracht van orthomoleculaire therapie is dat we het lichaam aanspreken om het zelf genezend vermogen aan te zetten door middel van voedingsstoffen die door het lichaam worden herkend. Daarom wordt er een uniek behandelplan opgesteld want ieder mens is uniek. Wat voor jou goed is wil niet zeggen dat dat ook goed is voor je buurvrouw of vriendin of partner.

Er zijn meerdere mogelijkheden om begeleid te worden:

 1. Losse consulten
 2. Trajecten
 3. Een EMB bloedtest

Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren en geen “one size fits all”. Naast de verschillende begeleidingsmogelijkheden is het ook mogelijk om een pakket op maat te maken. Ook kun je er voor kiezen om tijdens de begeleiding een EMB bloedtest of een voedselintolerantie test te laten doen ter versterking van het behalen van jouw succes!

Wil je meer weten over bovenstaande pakketten en begeleidingsvormen? Klik dan op onderstaande button.

HOE WIL JIJ BEGELEID WORDEN?

Eerst vrijblijvend kennismaken?

Er is heel veel mogelijk. Vind je het moeilijk om hierin een keuze te maken? Maak dan gebruik van de gratis vrijblijvend oriënterend kennismakingsafspraak. Dan weet je snel of ik je kan helpen en in welke vorm.

PLAN EEN KENNISMAKING OF STEL EEN VRAAG

Wat mijn klanten zeggen