OVER PROJECT VITAAL

Wie zit er achter Project Vitaal?

Ik ben Kiona Weetink, gediplomeerd Hormoonfactor coach en Orthomoleculaire therapie en de drijvende kracht achter Project Vitaal. De afgelopen jaren heb ik al honderden mensen mogen begeleiden naar een vitaler, energieker, gezonder en gelukkiger leven. Ik geloof in een holistische aanpak, waarbij het fysieke en mentale aspect altijd invloed hebben op elkaar en samenwerken. Door mijn resultaatgerichte, directe en no-nonsense mentaliteit weet ik precies hoe ik tot de kern kan doordringen, ben ik de bekende ‘stok achter de deur’ en weet ik op enthousiaste en soms wat strenge manier samen met de cliënt te komen tot het punt waar we samen willen komen. En dat is echt een kick, samen met de cliënt te werken naar uiteindelijk een gezond en vitaal leven.

Opleiding en ervaring

Ik heb al meer dan 15 jaar ondernemerservaring met een online webshop en een internationaal groothandelsbedrijf met een eigen label. Daarnaast heb ik voor veel bedrijven als Sales-professional commerciële successen behaald. De afgelopen jaren heb ik mezelf verder gespecialiseerd als hormooncoach, orthomoleculair deskundige en vitaliteitscoach. Opleidingen op HBO-niveau en behaalde diploma’s maar ook diverse jaarlijkse cursussen hebben mijn kennis verder aangescherpt.

Opleidingen en cursussen:

Hormoonfactor trainer – Ralph Moorman
Orthomoleculair Adviseur gevorderd – SOHF
Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) – SOHF
Intermittend Fasting – SOHF
Vitakruid assortiment A/Z – Vitakruid
Medische Basiskennis – Con Amore

Mijn geheel eigen moderne visie op voeding, beweging, ontspanning en mindset heb ik mezelf verder ontwikkeld door de vele ervaringen die ik heb opgedaan als:

  • Rechterhand van Sonja Bakker; vele klanten succesvol geholpen met afvallen, een online afvalprogramma opgezet en samen met Sonja meerdere boeken uitgebracht;
  • Samenwerking met Floris Wouterson, slaapexpert auteur van de bestseller “Superslapen”;
  • The Bootclub, waarbij ze diverse Coaching op Leefstijl (“CooL”) trajecten voor Gemeente Amsterdam mede heeft georganiseerd;
  • Business coach bij All Body Den Bosch; gewichtsafname, figuurcorrectie en huidverbetering.
  • En natuurlijk nu al sinds enige tijd (en voor 100%) Project Vitaal!

Samenwerkingen

Alleen met samenwerkingen bereik je het meest! Daarom heb ik diverse samenwerkingen met bedrijven, coaches, therapeuten en leveranciers. Puro, Vitakruid en Vitals zijn fabrikanten van hoogwaardige orthomoleculaire voedingssupplementen waar ik bijvoorbeeld mee samenwerk. Bij EMB BV koop ik de EMB bloedtesten in en ze worden daar ook in het laboratorium verwerkt. Maar ook met Jasper Alblas heb ik een hele fijne samenwerking. Hij is een kei op het gebied van afvallen en heeft hele mooie boeken en programma’s die je helpen om kilo’s kwijt te raken. Ik sta volledig achter zijn visie: puur en eerlijk, gezond eten dat ook nog eens lekker is en je valt natuurlijk ook af!

Ik ben dus ook aangesloten bij Jasperalblas.nl. Ik werk er niet alleen als voedingscoach, maar ik voer tevens de EMB bloedtest uit.

Hoe begeleid ik mijn cliënten?

Je kunt op verschillende manieren door mij begeleid worden. Sommigen hebben maar een korte begeleiding nodig en anderen weer wat langer. Of je wilt alleen weten welke supplementen je het beste kunt nemen. Dan volstaat een EMB bloedtest waarbij je een uitgebreid verslag krijgt met een advies. Hieronder leg ik de verschillende manieren uit waaruit je kunt kiezen.

Oriënterend kennismakingsgesprek (15 – 30 minuten, gratis en vrijblijvend)
Tijdens een oriënterend gesprek maken we met elkaar kennis, nemen we kort door wat je klachten zijn, je hulpvraag en je verwachtingen van de behandeling en de resultaten.

Van mijn kant informeer ik je over wat ik voor je zou kunnen betekenen hierin en geef je een realistisch beeld over welke resultaten er haalbaar kunnen zijn met mijn begeleiding. Het is dan aan jou of je graag door mij begeleid wilt worden. Gaan we samen een traject aan dan bespreken we in welke vorm je dit graag zou willen doen, er is namelijk heel veel mogelijk.

Hieronder het stappenplan na het oriënterend gesprek:

Hoe wil jij begeleid worden?

Eerste (intake) consult
Voorafgaand aan het eerste consult ontvang je van mij een aantal uitgebreide vragenlijsten via de mail. De vragen gaan over je medische historie en je huidige klachten. De ingevulde vragenlijsten stuur je uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan je afspraak voor je eerste consult naar me toe, zodat ik ze alvast door kan nemen. Tijdens het eerste consult bespreken we de vragenlijsten, kijken we naar je voeding en nemen we de medische geschiedenis door om erachter te komen waar mogelijk de klachten begonnen zijn. Zo krijgen we samen een indruk van de fysieke en geestelijke belasting.

Samen formuleren we de hulpvraag en een realistische doelstelling.

Aansluitend op het eerste consult ga ik verder aan de slag met het grondig analyseren van je medische historie en je huidige klachten; ik onderzoek waar de oorzaak van je klachten kan liggen, wat je klachten zou kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen en in welke richting je je moet gaan om tot verbetering en/of herstel te komen. Hieruit volgt een plan van aanpak die ik je vervolgens per mail opstuur. Het verslag bespreken we in het kort tijdens een vervolgafspraak. Dit kan zowel online, telefonisch of bij mij in de praktijk. Er zijn dan twee opties mogelijk: Of je gaat zelf zelfstandig van start met jouw persoonlijk plan van aanpak óf je gaat met mij aan de slag. Dit kan op diverse mogelijkheden. Deze worden hieronder besproken.

Na het eerste consult heb je een goed beeld van de mogelijke oorzaken van je klachten en van wat je globaal zou kunnen doen om tot verbetering en/of herstel te komen.

Behandelplan en begeleiding
Besluit je om samen met mij de uitdaging aan te gaan en jezelf te gaan resetten en te werken naar een fittere, vitalere en gezondere lifestyle dan stel ik een persoonlijk uitgebreid behandelplan voor je op. Dit bestaat uit een voedings- leefstijl-, mindset en beweegadvies. Wanneer er sprake is van voedingsstoffen tekorten, adviseer ik voedingssupplementen om de tekorten aan te vullen. Het kan ook zo zijn dat er nog nadere onderzoeken gedaan moeten worden om een nog duidelijker beeld te krijgen waarmee ik nog gerichtere adviezen kan geven. Dit kan een EMB bloedonderzoek en/of een voedselintolerantie test zijn bijvoorbeeld.

Wat is de toegevoegde waarde van een persoonlijk uitgebreid behandelplan?
Dit heeft als doel het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. De kracht van orthomoleculaire therapie is dat we het lichaam aanspreken om het zelf genezend vermogen aan te zetten door middel van voedingsstoffen die door het lichaam worden herkend. Daarom wordt er een uniek behandelplan opgesteld want ieder mens is uniek. Wat voor jou goed is wil niet zeggen dat dat ook goed is voor je buurvrouw of vriendin of man.

Er zijn meerdere mogelijkheden om begeleid te worden:

  1. Losse afspraken/consulten
  2. Strippenkaart
  3. Drie- of zes maanden traject
  4. Een Healthscan of Healthscan lite

Ik vindt het belangrijk om maatwerk te leveren en geen “one size fits all”. Het is altijd mogelijk om een combinatie te maken van de verschillende pakketten. Of naast de begeleiding nog extra een EMB bloedtest of een voedselintolerantie test te laten doen ter versterking van het behalen van jouw succes!

Wil je meer weten over bovenstaande pakketten en begeleidingsvormen? Klik dan op onderstaande button.

Eerst vrijblijvend kennismaken?

Er is heel veel mogelijk. Vind je het moeilijk om hierin een keuze te maken? Maak dan gebruik van de gratis vrijblijvend oriënterend kennismakingsafspraak. Dan weet je snel of ik je kan helpen en in welke vorm.

Ik had al best veel gelezen over hormonen, maar hoe het nu precies zat met voeding, hormoonhuishouding en zo wist ik niet. Kiona heeft mij heel duidelijk uit gelegd hoe hormonen werken en hoe ze je tegenwerken en welke hormonen er bij mij uit balans waren. Nooit geweten dat de meeste klachten gewoon komen van een disbalans! Daar ben ik tot op de dag van vandaag zo super blij mee dat ik dit inzicht heb gekregen! Dankjewel voor deze mooie inzichten! Ik kan de hele wereld weer aan.

Marion P.

Na jarenlang allerlei crash diëten gedaan te hebben, van poeders, pillen tot Sonja Bakker werkte uiteindelijk niks meer en werden de love handles steeds groter.. En mijn humeur, energie en suikerverslaving steeds slechter. De huisarts constateerde dat ik een traagwerkende schildklier had. Toen ik Kiona vertelde van de vele afvalpogingen en traag werkende schildklier was de link al snel gelegd dat de schildklier het gevolg was van oa mijn crash diëten. Ik kreeg een op maat dieet. Na 4 weken was ik al de eerste kilo’s kwijt, had ik geen suikerbehoefte meer, geen energiedips en sliep weer beter. Na 8 weken bleek mijn schildklierwaardes al wat gestegen te zijn! Yes het werkte! Dankjewel Kiona voor dit inzicht.

Rianne

Omdat het reguliere circuit mij niet kon helpen kwam ik bij Kiona terecht via een collega. Ik had last van vermoeidheid, darm- buikklachten en sliep slecht. Kiona kwam erachter dat ik een paar intoleranties had. Ik kreeg een speciaal voedingsprogramma samen met suppletie. Na 6 weken waren mijn klachten helemaal voorbij! Ik kon het haast niet geloven dat dit zo’n grote invloed had op mijn gezondheid. Ik kan deze eyeopener iedereen aanbevelen!

Linda

Op mijn 42ste kreeg ik allerlei vage klachten, PMS, menstruatieproblemen, slecht slapen, energiedips overdag, stemmingswisselingen en opgejaagd gevoel. Kiona heeft mij suppletie geadviseerd en voeding- en leefstijl advies  waarmee ik aan de slag ben gegaan. En met succes! Ik ben van mijn klachten af en voel me 10 jaar jonger!

Chantal

Na een burn-out kreeg ik allerlei vage klachten. Het bleek een traagwerkende schildklier te zijn en insuline resistentie. Kiona heeft mij uitgelegd dat deze klachten de naweeën van de burn-out zijn, verkeerde voeding en een tekort aan bepaalde vitamines. Na 6 maanden waren mijn bloedwaardes weer perfect en heb ik nergens geen last meer van. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Marion N.

Na een lange stressvolle periode begon ik allerlei vage klachten te krijgen zoals slecht slapen, weinig energie, koude handen en onrustig. De huisarts kon niks met mijn klachten en wilde mij antidepressiva en slaappillen voorschrijven. Dat voelde niet goed. Tijdens het intakegesprek gaf Kiona mij inzicht in de disbalansen. Ik ben gestart met het behandelplan dat ze had gemaakt. Door anders te gaan eten en sporten heb ik mijn hormonen weer in balans weten te krijgen en ben ik nu klachtenvrij. Want een bijzondere ervaring dat een huisarts hier niks over heeft gezegd. Kiona luistert erg goed naar je, denkt mee en blijft je goed volgen. Aanrader!

Ilse