Weer eens wat anders dan een omelet: een hartige eiermuffin! Wil je een gezellig eiergerecht serveren tijdens een brunch of gewoon een keer wat anders maken dan een groente omelet? Maak dan eens een keer deze heerlijke hartige eiermuffins.

Ingrediënten voor 4 muffins:

  • 4 eieren
  • 100 gr champignons
  • 1/2 witte ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 4 snacktomaatjes
  • peper
  • zout
  • kerriepoeder
  • kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem 4 muffinvormpjes en vet deze in met een klein beetje kokosolie. Kluts de eieren in een grote kom en voeg een snufje peper en zout toe. Snipper de halve ui, snijd de champignons, paprika en snacktomaatjes in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook uit.

Roer de groenten, knoflook en eieren goed door elkaar, voeg er naar smaak een snufje kerriepoeder aan toe en verdeel het eiermengsel over de 4 muffinvormpjes.

Bak de muffins in 20 minuten gaar.

Je kunt ze koud eten maar warm zijn ze natuurlijk ook erg lekker!