Het innerlijk kind vorm je op basis van je ervaringen en emoties tijdens de eerste 7 jaar van je leven.

Voor, tijdens en na de geboorte krijg je al heel veel onbewust mee. Deze situaties spelen vaak onbewust en onzichtbaar door in je leven. Je innerlijk kind staat voor gevoelens, emoties en onbewuste reactiepatronen. Het wordt regelmatige geprikkeld; emoties, spontane reacties op een situatie en gevoelens. Dit gebeurt onbewust.

Je wordt ‘compleet’ geboren, ons innerlijk kind bestaat uit 3 delen:

Het magische deel (= gezonde kind)
Het overlevingsdeel (=gemaskerde kind)

Het getraumatiseerde deel (=je gekwetste kind)

Je kinderlijke overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat er geen eenheid meer ontstaat tussen die delen. De balans is dan weg. We stoten dan als het ware een deel van ons innerlijk kind af, dat gedeelte doet dan als het ware niet meer mee. En hiermee is er een onbalans ontstaan.

Hoe weet je of je innerlijk kind verstoord is?
Vaak staan we dan in een soort overlevingsstand of doen we alles op de automatische piloot. We kunnen ook juist te heftig reageren op situaties of we voelen ons vaak slachtoffer of hebben het gevoel dat alles ons maar overkomt, dat we er geen grip op hebben. Je kunt je onrustig voelen, verdoofd, oppervlakkig, op je hoede zijn.

Opstellen innerlijk kind
Tijdens het opstellen van het innerlijk kind maken we zichtbaar wat het afgesplitste deel in ons wil laten zien. Met liefde, compassie en aandacht kan het gezonde volwassen deel het kind deel helen. We gaan dus door middel van het opstellen van het innerlijk kind alle delen van het innerlijk kind helen.

Als alle drie de kinddelen geheeld zijn dan leef je weer in verbinding met je emoties, er ontstaat weer rust, balans, je voelt je kalm en je kunt weer ontspannen. Alles gaat weer stromen en het gevoel van tegen de stroom in zwemmen verdwijnt. Je krijgt de controle weer terug over je leven!

Alle antwoorden die je zoekt, liggen al in jezelf

Wil je ook een keer een opstelling ervaren? Maak dan een afspraak via mijn contactpagina of mail of bel me. Mijn gegevens: www.projectvitaal.nl/contact