
Wist je dat er ontzettend veel heerlijke recepten zijn om gezond te snoepen? Dit heerlijke recept voor een gezonde pompoencake maak ik regelmatig. Samen met het bananenbrood is het een mooie vervanger voor een ongezond plakje cake dat vol zit met gluten/tarwe/suiker/zuivel. Want wist je dat deze pompoencake gluten, tarwe, gluten, suiker en zuivelvrij is?
Ingredienten:
250 g pompoenstukjes
150 g amandelmeel
150 g glutenvrij havermeel
100 g pompoenpitten
100 g zonnebloempitten
2 eieren
100 ml plantaardige melk (bijv havermelk, amandelmelk)
100 g ongebrande noten
3 dadels
2 el honing
2 el kokosolie
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 el kaneel Ceylon
1/2 el speculaaskruiden
1/2 el koekkruiden
1 tl kardemom
1 tl kruidnagel
TIP: vervang de dadels eens een keer door 5 vijgen of een handje rozijnen.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pompoenstukjes gaar en giet ze af. Meng het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, kruiden in een grote kom.
Verwarm de kokosolie zodat het vloeibaar wordt. Doe de pompoenstukjes, eieren, kokosolie, plantaardige melk en honing in een hoge kom en mix alles tot het een glad beslag wordt.
Doe dan het beslag bij de droge ingrediënten. Hak de noten, dadels in kleine stukjes en voeg met een lepel toe aan het beslag en roer door elkaar.
Vet een cakevorm in met wat kokosolie en giet het beslag in de vorm. Bak de pompoencake gaar in circa 40 minuten.